diumenge, 18 de desembre del 2011

Moodle

Els nostres companys ens han presentat la següent eina, el Moodle:

La paraula moodle es l'acronim de Module Object-Oriented Dynamic Learning Environmen. Va ser creat per l'australià Martin Dougiamas.

Es tracta d'un software de codi lliure destinat a crear entorns virtuals d'ensenyament i aprenentatge. La primera versió es va fer l'any 1987, i l'última versió estable es va llançar el 5 de desembre de 2011.


El moodle promou una filosofia constructivista social, i la seva manera de funcionar és idonea per fer les classes on-line o com a eina de reforç. Té una interfaç intuitiva i sencilla la cual no requereix gaires coneixements informàtics per tal de treure'n el màxim rendiment.


La base de dades del moodle inclou més de 21 milions d'usuaris registrats, repartits en 46.000 localitzacions al voltant del món i està traduït a 91 idiomes.


A nivell personal crec que el moodle és el paradigma de l'evolució tecnologica a l'educació, fent possible que els alumnes puguin accedir a tot el material didàctic des de casa seva, permetent una flexibilitat que fins ara no existia. També és una eina molt positiva per potenciar la relació entra l'alumnat i el professorat, fent molt més fàcil l'exposició de dubtes o problemes en relació a l'assignatura.


Informació extreta de http://es.wikipedia.org/wiki/Moodle


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada