dijous, 15 de desembre del 2011

Photoshop

Us deixo informació sobre una eina ja coneguda que jo personalment quasi mai utilitzo, el Photoshop:

Adobe Photoshop és una aplicació per a la creació, edició i retoc d'imatges. És desenvolupat per la companyia Adobe Systems. Es va llançar originalment per a ordinadors Apple, però després va saltar a la plataforma Windows.

Aquest programa s'ha fet molt popular, fins i tot fora de l'àmbit informàtic, arribant-se fins i tot a usar la paraula "photoshop" per fer referència a una foto que ha estat retocada digitalment. De fet, s'ha arribat a emprar la paraula "photoshop" com a verb: Photoshop (photoshopping en anglès).

Formats propis i / o acceptats per Photoshop

Els formats propis de Photoshop són PSD i PDD, que guarden capes, canals, guies i en qualsevol manera de color.

Després Photoshop també suporta altres formats com PostScript, EPS, DCS, BMP, GIF, JPEG, PICT, Piff, PNG, PDF, IFF, PCX, RAW, TGA, Scitex CT, Filmstrip, Flashpix.

Aquí us deixo la breu història del Photoshop, per això de tenir culturilla i tal! És força interessant:

El programa va començar a ser escrit per a Macintosh el 1987 per Thomas Knoll, un estudiant de la Universitat de Michigan, amb l'objectiu de mostrar imatges en escala de grisos en pantalles monocromàtiques. Aquest programa, que va ser anomenat Display, va cridar l'atenció del seu germà John Knoll, empleat d'Industrial Light & Magic, que va recomanar convertir-lo en un complet editor d'imatges.

Per la seva feina Thomas es va prendre un recés de sis mesos dels seus estudis el 1988 i, juntament amb el seu germà, van crear el programa ImagePro. Finalment aquest mateix any Thomas renombró al programa Photoshop, aconseguint un acord amb les fabricants d'escàners Barneyscan perquè distribueixi aquest programa amb els seus dispositius. Amb prou feines unes 200 còpies del programa van ser distribuïdes d'aquesta manera.

Mentrestant, John va viatjar a Silicon Valley i va mostrar el seu programa a enginyers d'Apple Computer ja Russell Brown, director d'art d'Adobe. Tots dos van estar interessats i van comprar la llicència per distribuir el setembre de 1988.

John es va quedar a Califòrnia desenvolupant plugins, mentre que Thomas va romandre a Ann Arbor escrivint el codi del programa. Photoshop 1.0 va ser llançat el 1990 per a Macintosh.



Aquí trobareu com treure els ulls vermells amb photoshop:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada